Followers

Saturday, August 25, 2012

Vietnámban letartóztattak egy bankiparmágnást - eső bankrészvények

       Vietnámban letartóztattak egy bankiparmágnást - eső bankrészvények 

                                 Nguyen Duc Kien bankiparmágnás
Újraküldve a Reuters.com-ról
HANOI | 2012. augusztus 21, kedd, 2:35 EDT (keleti nappali idő-a ford.megj.)

HANOI, augusztus 21. (Reuters) – A vietnámi rendőrség letartóztatott egy bankiparmágnást és beidézett egy másik felsővezetőt kihallgatásra – jelentette az állami média kedden, és ezzel a figyelmet újra Vietnám törékeny bankiparára vonta. Nguyen Duc Kien-t, a jól ismert multimilliomost, az Asia Commercial Joint Stock Bank (ACB; Ázsia Kereskedelmi Alaptőke Bank – a ford.megj.) alapítóját három magáncéggel kapcsolatos bűntettel vádolják, közölte a Közrendi Minisztérium egy nyilatkozatban az állam által működtetett Vietnámi Televíziónak.

A Standard Chartered Plc. 15%-os részesedéssel rendelkezik az ACB-ben. A minisztérium elmondása szerint a költségek nem aránylanak Vietnám egyik legnagyobb bankjának, az ACB-nek vállalkozásához. De a részvények a Ho Chi Minh City-székhelyű banknál 7 %-ot zuhantak, ami a széles sávú tőkepiaci indexet közel 5%-kal nyomta le.

A hivatalos hírek weboldala, a VNExpress közölte, hogy a rendőrség kedden szintén beidézett egy ACB felsővezetőt kihallgatásra.

A hírek újból felkeltették az érdeklődést a bankipar felé, melyet egy négy éve tartó magas infláció, zuhanó tőkeérték feszít és köt az állami szektorhoz, melyet vörös tinta, korrupció és haverszellem gyötör. Egy ABC hivatalnok nem kívánt az üggyel kapcsolatban nyilatkozni, és megjegyezte, hogy Kien kevesebb, mint 5%-ot birtokol az ACB részvényei közül. A Közrendi Minisztérium hivatalnokait nem sikerült azonnal (közvetlenül) elérnünk.

A 48 éves Kien egy nyilvános figura Vietnámban. Ő a megbízott szóvivője a Vietnam Professional Football Joint Stock Co-nak (Vietnámi Hivatásos Futball Alaptőke Társaság – a ford. megj.), amely a vietnámi hivatásos futball liga feslő rétegét működteti. Az ACB 2011-es éves jelentése szerint szintén felsővezetője a Hanoi-központú Asia Financial Group Joint Stock Co-nak (Ázsia Pénzügyi Csoport Alaptőke Társaság – ford. megj.). A Nemzeti Egység Tanácsa keddre beütemezte Nguyen Van Binh-nek, az Vietnámi Állami Bank igazgatójának kihallgatását a bankszektor rossztetteivel kapcsolatosan.

Más, nyilvánosan jegyzett bankok, mint például a Vietnámi Export Import Kereskedelmi Alaptőke Bank (Eximbank) és a Saigon Thuong Tin Kereskedelmi Alaptőke Bank (Sacombank) részvényei szintén estek. (Jelentette: Ho Binh Minh; Szerkesztette: Jason Szep és Robert Birsel)


Közzétette: Greg Giles

Fordította: Vénusz

Website: http://www.ascensionearth2012.org/2012/08/vietnam-arrests-banking-tycoon-bank.html

No comments:

Post a Comment

INVOC


Könjörgés

14:02:2014 -- 09:00h Brisbane, Australia

13:02:2014 – 24:00H BUDAPEST, HUNGARY

http://24timezones.com/

Fenyvilag.blogspot

Fenyvilag.blogspot
Fenyvilag.blogspot

Kristályhang

Kristályhang
magyar